Tesettür Forma

tesettür forma

Tesettür forma

Tesettür forma; başta hastane, poliklinik, diş klinikleri ve diğer sağlık kurumlarında görev alan kadın personellerin giyim tercihi olarak daha uzun üst forma kısmına sahip olan üniforma giysi modelleridir. Tesettür hemşire forması olarak ta bilinen üniforma grubunun göze çarpan başlıca özelliği; üst forma grubunun diz üstünde ya da kullanıcı tercihine göre diz altında biten etek boyudur.

 

Standart terikoton kumaş ve likralı esnek kumaş kullanılarak üretilen tesettür hemşire forması üst giysi kısmının uzunluğu sebebiyle rahatlık hissi vermesi açısından etek kısmının her iki yanına da yırtmaç kullanılmaktadır. Etek boyunun diz hizasına kadar uzanması ile öne çıkan tesettür formaların tercihe göre diz altı ya da dizin tam üstüne kadar düzenlenmesi de mümkündür. Daha geniş hatlar kullanılarak ve daha bol bir tasarımla üretilen bu üniforma modelinde kullanıcının rahatlığı ve şıklığı ön planda tutulmaktadır. Yalnızca hemşire giysisi olmak yerine, doktor, sağlık personeli ve farklı sektörlerde de mesai giysisi olarak kullanılan tesettür hemşire formaları, yüksek kumaş kalitesi sebebiyle uzun süreli kullanımlara uygunluk sağlamaktadır.

 

 

 

Standart hemşire formalarında kullanmış olduğumuz tasarımlarda sivri v yaka ya da zarf yaka kullanmak yerine, tesettür formalarda boğazı tamamen örten  hakim yaka tasarım kullanılmaktadır. Boğaz kısmınatamamlayıcı çıtçıt düğmeler kullanılarak üst formanın bitimi gerçekleştirilmiştir. Kısa kol hemşire formalarında kullanılan yarasa kol tasarımı yerine, tesettür formalarda takma kol tasarım kullanılmaktadır. Formanın diğer tasarımsal bütünlüğü göz önünde bulundurularak kol kısmının da uzunluğu kullanıcı tercihine göre özelleştirilebilmektedir. 

 

 

 

Tesettür Hemşire Forması

Tesettür hemşire forması, hastanelerde görev alan kadın hemşirelerin kullanmış oldukları daha uzun üst forma grubu kullanılarak tasarlanan formalardır. Yalnızca hemşirelere özel olarak üretilen bu forma grubunda öncelikle kullanıcının rahatlığı göz önünde bulundurulmaktadır. Yoğun çalışma tempoları esnasında hemşirelerin kendilerini rahat hissetmeleri büyük önem taşımaktadır. Standart hemşire formalarına oranla daha uzun kalıplara sahip olan tesettür hemşire formalarında kullanım esnasında rahatlık hissi vermesi açısından daha geniş bir tasarım uygulanmaktadır. Özellikle bel, göğüs ve etek kısmındaki geniş yapı sayesinde hemşireler görev yaparken rahatlıkla hareket etmektedirler. Genel yapısı itibariyle üst forma grubundan bağımsız olarak satın alınabilen pantolon kısmı da bir bütünlük sağlaması açısından daha geniş bir kesime sahiptir. Kullanıcı üst forma grubunu dilediği zaman farklı renkteki alt pantolon grubuyla alternatif olarak kombin yapabilmektedir.

 

Bir çok farklı renk ve desen seçeneklerine sahip olan tesettür hemşire formalarında başlıca tercih edilen renkler; mavi, açık mavi, beyaz, mor, mürdüm ve lacivert renklerdir. Lacivert tesettür formalar rengi ve kumaş yapısının daha koyu olması sebebiyle daha çok kış ve son bahar dönemlerinde tercih edilmektedir.

 

Tesettür hemşire formalarının özel hastanelerde daha çok kurumun kendi renk ve desenlerini yansıtan bir tasarıma sahip olması ön planda tutulmaktadır. Tam boy çıtçıtlı formanın kullanım kolaylığı sebebiyle kadın hemşireler tarafından tercih edilme sebebidir. Kullanışlı tasarımıyla da tercih edilen tesettür hastane formalarının üzerinde bulunan cep ve bölmeler sayesinde kullanıcı görevi esnasında kullanacağı kalem, not kağıları ve diğer araç gereçleriyle cep telefonu gibi kişisel eşyalarını da rahatlıkla yanında bulundurabilmektedir. Farklı bir model özelliğine sahip olan tam boy çıtçıtlı tesettür cerrahi formaların boğaz kısmından diz bitim kısmına kadar çıtçıt düğme ile tasarlanmış olması da kadın hemşirelerin ve kadın doktorların bu formaları tercih etmelerinde başlıca etken olmaktadır.

Tesettür Cerrahi Forma

Tesettür cerrahi formalarda kullanılan başlıca kumaşlar terikoton (terry cotton) ve likralı kumaşlardır. Likralı tesettür formaların kumaş özelliğ sebebiyle daha esnek olması kullanıcı tarafından tercih sebebi oluşturmaktadır. Günlük çalışma esnasında sürekli hareket halinde olan hemşireler için tesettür formanın rahat olması büyük kolaylık ve rahatlık hissi oluşturmaktadır. Likralı kumaş özelliğinin de kendi içerisinde tek yön ve çift yönlü likralı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Esen forma olarak daha çok Linda tek yön likralı kumaş kullanmakla birlikte kullanıcı tercihine göre çift yönlü likralı kumaşta kullanabilmekteyiz.

Tesettür Hastane Forması

Hastanelerde görev yapan kadın hemşire, doktor ve diğer personeller için özel olarak tasarlamış olduğumuz tesettür hastane formasının başlıca özelliği giyim ve çalışma yoğunluğu göz önünde bulundurularak daha rahat bir yapıya ve daha geniş kumaş kesimine sahip olmasıdır. Sağlık çalışanlarının gün içerisindeki yoğun çalışma tempolarında kendilerine birebir temas halinde olan tesettür hastane formalarının çalışma motivasyonlarını olumsuz etkilememesi açısından rahatlık hissine sahip olması gerekmektedir. Alt ve üst forma grubunda bu durumu göz önünde bulunduran esen forma, kullandığı kumaştan, yapmış olduğu tasarıma kadar kullanıcı dostu bir çizgiye sahiptir. 

 

Tesettür Scrubs

Tesettür scrubs, kişiye özel tasarlamış olduğumuz kadın forma giysi grubunun istenilen ölçü, beden, renk ve desneli kumaş kullanarak özelleştirilmiş üniforma giysilerdir. İster kurum olsun ister kişi olsun adet gözetmeksizin, kullanıcının kendi zevk ve tercihleri doğrultusunda hazırlamış olduğumuz tesettür scrubs giysilerin öne çıkan özelliği daha uzun üst scrubs yapısına sahip olmasıdır. Kadın hemşirelerin daha rahat bir medikal giysi tercihinde ön plana çıkan tesettür scrubs tasarlanırken kullanılan alpaka kumaşın doktor önlük modellerinde kullanılması sebebiyle daha kalın bir kumaş yapısına sahiptir. Yaz aylarında kullanıma daha uygun olan ince likralı ve terry cotton kumaş kullanarak üretilen tesettür formaların kullanıcı tercihine göre farklı renklerle kombini mümkündür.

Etiketler: tesettür forma
Ocak 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR