Desenli Scrubs Hemşire Forması

Desenli Scrubs Hemşire Forması

Hemşire formaları, cerrahi formalar ve doktor önlükleri sağlıkçıların görevleri esnasında giymiş oldukları meslek giysileridir. Cerrahi takımlarda başlıca unsur; formanın rahatlığı ve kullanışlı olmasıdır. Hastanelerin farklı bölümlerinde görev alan doktorların tek tip forma yerine farklı desen ve renklere sahip scrbus forma tercih etmelerinin sebebi kendilerini daha enerjik ve pozitif hissetmek istemeleridir. Bir çok sağlık forması farklı kumaş özellikleriyle üretilmekle birlikte, kullanıcı tercihleri doğrultusunda çeşitli renk, desen ve ölçülere göre de üretilebilmektedir. Esen forma, desenli scrubs formalarında kendi tasarımlarıyla ön plana çıkarak, kişiye özel desenli scrbus üretimi gerçekleştirebilmektedir.

Desenli formalar kişi tercihine göre belirlenmekle birlikte, veteriner hekim, diş doktorları ya da estetisyen klinikleri gibi farklı meslek gruplarında çalışan doktor ve personellerin kendi kurum özelliklerini yansıtma özelliklerine göre de tercih edilebilir. Bir diş hekimi kendi meslek grubuna göre üst forma desenini diş tasarımına sahip bir formadan yana kullanabildiği gibi, veteriner hekim forma tasarım tercihini kedi desenli scrubstan yana kullanabilmektedir.

Desenli bone ve medikal bone modellerinde yine kullanıcı isteğine göre belirlenmekle birlikte; en çok tercih edilen modellerin başında, Atatürk imzası desenli boneler gelmektedir. Ameliyathane de ya da genel olarak hastane içerisinde kullanılan cerrahi bonelerde tesettür boneler üzerine de istenilen desenleri kullanmak mümkündür.

Desenli hemşire forması seçiminde önemli olan tasarım özelliği kadar kullanılan kumaşın özelliğidir. Formada kullanılan kumaşın kalitesi, giysinin gün içerisinde kullanıcısına rahatlık sağlayarak görevini yerine daha sağlıklı getirmesini sağlamaktadır. Esnek bir kumaş yapısına sahip olan likralı desenli formalar, diğer kumaş türlerine göre esnekliğiyle ön plana çıkmaktadır. Desenli doktor önlüklerinde kullanılan kumaş türü; alpaka kumaş olmalıdır. Önlüklerin genel itibarla formalara göre daha kalın kumaş ile üretilmesi kullanım ömrünü uzatacağı gibi kullanıcısına da gün içerisinde rahatlık sağlayacaktır. Ekonomik desenli scrbus forma tercihlerinde kullanılan terikoton kumaşlar da desenli forma grubunda yer almaktadır.

Tek üst desenli forma ve tek alt pantolon forma olarak tercih edilebilen desenli forma, her iki parçanın birlikte tercih edilmesiyle takım olarak ta alınabilmektedir. Tek üst desenli formaları tercih eden kullanıcılar, mevcut forma takımlarına renk katmak ve farklı giyim kombinasyonu oluşturmak için çeşitli desenlere sahip tek üstler satın almaktadırlar. Desenli tek üst formalda etek kısmı olarak tabir edilen bölümde 2 adet cep, standar olarak bulunmaktadır. Bu cepler sayesinde gün içerisinde görev yapan sağlık personelleri kalem, not kağıdı ya da diğer araç gereçlerini bu ceplere koyabilmektedirler.

Etiketler: desenli scrubs hemşire forması
Kasım 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR