Scrubs Forma

Scrubs-forma

Scrubs Forma

Scrubs Forma Modelleri

Scrubs formalar, hastane ve sağlık kurumlarında sağlık personellerinin günlük iş akış tempolarına uygun olarak üretimi gerçekleştirilen medikal giysilerdir. Sağlık sektöründe görev yapan; doktor, erkek hemşire, kadın hemşire, baş hemşire, yönetici ve stajyerlerin kullanmış olduğu scrbus formalar belirli kumaşlar ile üretilmektedir. Bu kumaşların başında terikoton (terry-cotton) ve likralı kumaş gelmektedir. Kumaşların genel yapısı; alerjen olmayan, sık dokunmuş, yoğun kullanım esnasında dahi rahatsızlık hissi vermeyen ve hemşire, doktor gibi sağlık personellerinin günlük çalışma rutininde ihtiyaç duydukları araç gereçlerini koymaları için cepleri-bölmeleri olan yapıda olması gerekmektedir. Scrubs formalar sağlık sektöründe kullanıldığı kadar başka sektörlerde de kullanılabilmektedir. Veteriner hekimler, eczaneler ve eczane çalışanları, gıda üretim tesisleri gibi sektörlerde de hijyen koşullarına uyum sağlamak ve rahat giysi tercih etmek amacıyla tercih edilmektedir. Desenli scrubslar, scrubs formalara oranla daha kişiselleştirilmiş, farklı desen, şekil ve renk seçeneklerine sahip, çoğu zaman güncel koşullarda ki ikon ve trendlere uygun kumaşlardan üretildiği için özellikle genç sağlık personellerinin tercih ettiği scrubslardır. Tek alt scrubs forma ve tek üst scrubs forma satışı da gerçekleştirilmekle birlikte, bazı kullanıcıların tercihi alt farklı renk, üst farklı renk te scrubs forma olabilmektedir. Renkli scrubs formalar arasında en çok tercih edilen renklerin başında; hastane yeşili, haki yeşili, mavi, petrol mavisi, yeşil, açık mavi ve beyaz renk scrubs formalar sıralanabilir. Beyaz scrubs forma, her sağlık kurumunda tercih edilebilen formalarında başında gelmektedir. Bunun başlıca sebebi, beyaz rengin temizlik ve hijyeni temsil etmesi olarak nitelendirilebilir. Hemşire scrubs forma seçiminde öncelikli kriter; hastane de çalışan hemşirelerin giymiş olduğu scrubs formalar alt-üst olarak tek renk takım ise, baş hemşire ya da birim sorumlusu'nun scrubs forması alt-üst farklı renk te tercih edilir. Bunun sebebi; yetkili personelin, normal hemşire den ayrı olarak belirlenmesidir. Esen forma olarak, kurulduğumuz günden bu yana sadece cerrahi scrubs üretim ve satış alanında hizmet vererek, uzmanlık alanımızı sağlık çalışanlarının giysi tercihlerine göre belirliyoruz. Üretmiş olduğumuz scrubs formalar, standartlara uygun, kaliteli kumaşlardan seçilmektedir. Tasarım, üretim, kesim ve dikim işlemi yapılan scrubs formaların tümü sağlık sektörü standarlarına uygun olarak satışa sunulmaktadır.

 

Desenli Scrubs

Desenli scrubs formalar, kumaş ve dikim özellikleri sağlık çalışanlarının ve formaların talep edildiği diğer sektörlerini kullanımına uygun olarak üretilmiş, yoğun çalışma temposu esnasında rahatlık hissi veren ve çeşitli desen kumaş türleriyle görselliği zenginleştirilmiş giysi modelleridir. Desenli medikal giysi, desenli cerrahi forma olarak  ta bilinen scrubs formalar, muayene hanelerde doktorlar tarafından, hastanelerde standarda uygun olmak koşulu ile hemşireler ve diğer sağlık çalışanları tarafında tercih edilmektedir. Genellikle alt pantolonu tek renk, üst desenli scrubs forması kişinin kendi zevklerine uygun olarak seçtiği desenli üstlerden oluşmaktadır. Desenli forma scrubsları tercih eden kullanıcılar, forma takımı olarak satın alabildiği gibi, sadece tek üst desenli scrubs ta satın alabilmektedir. Bunun sebebi, tek alt scrubs pantolonun zamanla tek üst scrubs formadan daha erken deforme olması ve kullanılamaz hale gelmesi olabilmekte, ya da kullanıcının tek bir tek üst scrubsla yetinmeyerek farklı gün ve zamanlarda farklı üst forma tercih etmesi olarak sıralanabilmektedir. Her ne koşulda olursa olsun, desenli scrubsun genel olarak kullanım amacı sağlık sektörü olması sebebiyle, hem fiyat açısından hem de kalite açısından kullanıcıya fayda sağlaması gerekmektedir. Renkli hemşire forması olarak ta bilinen scrubs modellerinin sahip olması gereken öncelikli özelliği, rahat bir yapıya sahip olmasıdır. Bununla birlikte kullanıcıya fayda sağlayacak ceplerinin olması, kalem, not kağıdı gibi malzemelerini de yanında taşıyabileceği minik cep ve bölümlere sahip olması da beklenebilir.

 

Likralı Scrubs

Scrubs formalar, genel olarak bir kaç kumaş türünden üretilmektedir. Bunların başında, standart terikoton (terry cotton) ve likralı kumaştan üretilen scrubslar gelmektedir. Likralı scrubs ın, standart kumaştan farkı; daha esnek bir yapıya sahip olmasıdır. Çalışma temposunun yoğunluğu ile bağlantılı olarak hemşire scrubslarının ve doktor scrubslarının esnek olması beklenmektedir. Formanın esnek olması kullanıcı için çok daha rahat bir giyim sağlamaktadır. Likralı scrubs seçerken dikkat edilmesi gereken ana unsur, formanın esnek bir yapıya sahip olması sebebiyle kullanıcı beden seçimi yaparken kendi kullandığı bedeni seçmesi daha isabetli olacaktır. Terikoton kumaştan üretilen scrubs formaların daha dökümlü seçilmesinin sebebi; formanın esnek bir yapıya sahip olmaması sebebiyle daha rahat kullanıma sahip olması içindir. Likralı formalarda ise kumaş yapısı itibariyle daha esnek bir yapı hakim olduğu için tam beden seçilmesi daha isabetli olacaktır. Esen formanın ucuz fiyat politikası sebebiyle tüm scrubs grupları en yüksek kalitede üretime sahip ve en ucuz fiyatlarla kullanıcıya sunulmaktadır. Esen forma, likralı scrubs forma modellerinde, yüksek kaliteli Linda U-Flex likralı  kumaş kullanmaktadır. Bu kumaş, yüksek gramajlı yapısı ile standart flex kumaşlara göre daha tok bir yapıdadır. Fiyatı diğer forma gruplarına göre biraz daha yüksek olan likralı scrubs ta kullanılan kumaş özelliği kullanıcıyı rahatsız etmeyen, flexible bir yapıya sahiptir. Likralı scrubs forma standar özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Tek üst likralı scrubs:

  • Göğüs sol tarafta 1 adet, sağ ve sol eteklerde 1’er adet cep bulunmaktadır.
  • Yaka Tipi: V Yaka
  • Kol Tipi: Yarasa Kol (tercihe göre takma kol)

Tek alt likralı scrubs pantolon:

  • Sağ ve sol önde 1’er adet, sağ arkada 1 adet cep bulunmaktadır.
  • Bel Tipi: Yüksek bel, lastikli ve bağcıklı.
  • Paça Tipi: Boru paça
  • *Pantolon paçası Overlock ile bitirilmiş şekildedir.
Etiketler: scrubs forma
Ağustos 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR